De Asklepios fauteuils

Toen ik in oktober 2022 bij Huisartsenpraktijk Asklepios kwam werken, had de praktijk net een verbouwing achter de rug. De balie, wachtkamer en backoffice waren flink onderhanden genomen en alles was lekker fris in de verf gezet.

 

Hoewel de ruimtes opgeknapt waren, ontbrak het nog aan aankleding en kleur. Al snel mocht ik me daarmee bemoeien en zorgde ik voor wanddecoratie en bewegwijzering. Collega’s op de tweede verdieping vonden hun kamers echter nog steeds steriel en saai, en vroegen of daar iets aan gedaan kon worden. Na goedkeuring van de praktijkhouders besloot ik samen met hen de kamers een nieuwe look te geven.

 

Het uitzoeken van de kleuren voor de muren kon beginnen. Toen we de juiste kleuren hadden gevonden, werd de verf gehaald en een datum geprikt om aan de slag te gaan. Het eindresultaat was prachtig!

 

Bij zo’n mooi geschilderde kamer zouden mooie fauteuils natuurlijk ook een aanwinst zijn. Voor één van de kamers werden nieuwe fauteuils gekocht. Voor de tweede kamer waren er nog twee oudere fauteuils beschikbaar die ik kon stofferen.

 

Het stofferen kon beginnen. Eerst moest er een mooie stof uitgezocht worden. We kozen voor een prachtige antracietgrijze ribfluwelen stof. Ik gebruikte de oude stof als patroon voor de nieuwe hoezen. Het schuimrubber van de zittingen was door de jaren heen te zacht geworden, dus voegde ik extra stevig schuimrubber toe, waardoor de zitkussens wat dikker werden en de hoezen aangepast moesten worden.

 

Nadat ik alles thuis in elkaar had gezet, kon het stofferen beginnen. Dat ging geweldig goed, mede dankzij mijn nieuwe luchtdruk-tacker. Goed gereedschap is immers het halve werk. Ik had me echter wel vergist met de rits van het kussen, deze had ik per abuis aan de voorkant geplaatst. Geen probleem natuurlijk. Diezelfde avond haalde ik de hoes uit elkaar en herstelde het. 

 

De volgende dag was fauteuil 2 aan de beurt. Die tweede fauteuil was  eigenlijk zo klaar. Ik had tenslotte al de dag ervoor een goed voorbeeld gehad. De hoes eromheen, goed op zijn plek, vast tacken aan de onderkant, schuimrubber in de hoes et voila! En het eindresultaat? Twee geweldige mooie fauteuils in kamer 12!