De bank van de buren

Toen we in augustus 2023 de sleutel van ons tijdelijke huurhuis in Huissen kregen, klikte het meteen met onze buren Ingrid en Willem. Na een paar dagen brak er helaas brand uit in het huurhuis. Verschrikkelijk! Ik zal jullie de details besparen. Gedurende de maanden van renovatie stonden Ingrid en Willem altijd voor ons klaar.


Tijdens een gesprekje vertelde ik al snel dat ik naast interieuradvies ook meubels stoffeer. Ingrid vroeg meteen om wat tips voor hun tweezitsbank. De stof begon te slijten en was door de jaren heen ook wat verkleurd. Maar het grootste probleem waren de zitkussens, die waren niet meer stevig. Ze vroeg of ik wilde meedenken. Ik opperde al snel dat de kussens opgevuld konden worden en ik wist wel een adresje.


Pas in november 2023 was ons huis eindelijk volledig gerenoveerd en konden we verhuizen om ons leven weer op te pakken. De bank was in de tussentijd nog wel eens gespreksonderwerp geweest, maar we hadden er nog niets aan gedaan. Totdat ik Ingrid in maart/april vroeg of ik eens naar de bank kon kijken om te zien wat er precies moest gebeuren. Van het een kwam het ander. Ik merkte al snel op dat naast het opvullen van de kussens, de bank eigenlijk ook opnieuw gestoffeerd moest worden. Dat zou de bank echt een flinke opknapbeurt geven. Voordat we het wisten lag de bank op zijn kop om te zien of de leuningen eraf konden worden gehaald. Dat zou het stoffeerproces een stuk gemakkelijker maken. Gelukkig konden de leuningen eraf! Ik bood meteen aan om de bank opnieuw te stofferen voor hen. Ingrid en Willem waren meteen enthousiast en we gingen samen naar de stoffenwinkel.


We kwamen thuis met twee verschillende stofstalen om de kleur te kunnen bepalen, wat nog best lastig bleek te zijn. De kleur blauw kwam ter sprake. Toch vond Ingrid blauw niet helemaal passen. Ze had tenslotte niks blauws in haar hele interieur. Totdat ik naar het schilderij keek dat boven één van de banken hangt. Ik zei: “Ingrid, en al het blauw dat hier in het schilderij zit? Daar past een blauwe bank toch best wel bij”. We moesten er met z’n alle flink om lachen. En ook bleken er allerlei keramieken items in huis te staan die toch ook echt wel de blauwe kleur in zich hadden. We gingen nogmaals naar de stoffenhal en Ingrid en Willem kozen uiteindelijk voor een prachtige blauwe meubelstof! Na het maken van een planning ben ik de week erna meteen aan de slag gegaan en binnen een week was de bank van de buren klaar en Ingrid en Willem ontzettend blij!