Lokaal 1

 We zijn al een paar keer bij B&B Lokaal1 in Friesland geweest, waar we Angella hebben leren kennen. Vanaf het eerste moment klikte het tussen ons. We hebben allebei een zwak voor mooie spullen en leuke interieurs.

Angella had al wat van mijn werk gezien en vroeg of ik twee stoelen voor haar kon stofferen. Ze wilde graag oude legerplunjebalen gebruiken, aangezien haar man bij defensie werkt en ze er genoeg hadden. Mijn hoofd begon meteen te borrelen van allerlei ideeën.


Na ons verblijf in de B&B namen we de stoelen en de plunjebalen mee naar huis. Het uit elkaar halen van stoelen is altijd een verrassing, want je weet nooit hoe ze in elkaar zitten. Het bleek een kwestie van passen en meten te zijn om vervolgens aan de slag te gaan met de lock- en naaimachine. Angella wilde graag wat kenmerkende details behouden, zoals een handvat en een ijzeren ring. Ze liet me verder vrij om te bepalen hoe dit te doen.


Natuurlijk kwam ik ook wel wat uitdagingen tegen. Bijvoorbeeld bij de rugleuning. Die moest stevig blijven, dus koos ik ervoor om er een hoes overheen te maken. Maar de combinatie van de oude en nieuwe stof was zo dik dat mijn naaimachine er niet doorheen kon komen. Gelukkig vond ik een handige oplossing online in de vorm van een handstitcher, waar ik handmatig met waxkoord het geheel aan elkaar kon naaien.


Voor de armleuningen had ik al bedacht om donkergroen paracord te gebruiken, wat veel in het leger wordt gebruikt. Dat leek me goed passen bij de plunjebalen.


Bij ons volgende bezoek aan de B&B namen we de stoelen mee. Ik had Angella al een foto gestuurd, maar dan met de stoelen nog helemaal in plastic ingepakt. Bij aankomst hebben we ze verrast door de stoelen op hun plek te zetten en ze daarna binnen te roepen. Hun reactie was geweldig: ze vonden de stoelen supermooi!


Angella plaatste een tijdje later nog wat foto’s op Instagram waarbij ze liet weten hoe blij ze was met de stoelen. Ze zei: “Elke dag toveren ze een grote glimlach op mijn gezicht als ik ernaar kijk!