Het Paros avontuur

Al jaren gaan wij op vakantie naar Paros, Griekenland. Na onze eerste keer vertelde Claudia, de vrouw van Jacques’ neef Ted: “Op Paros woont een vriendin van mij, Angelique. Haar man heeft daar een restaurant.” Natuurlijk zijn we toen we weer op Paros aankwamen, meteen gaan kennismaken en eten bij Jorgos’ restaurant.


Door de jaren heen hebben we altijd even gedag gezegd en namen we deel aan de Griekse kookworkshops die Angelique jaarlijks in Nederland organiseerde. Ongeveer vijf jaar geleden nam Angelique een hotel genaamd Onira over, een droom die voor haar uitkwam. Wanneer we op Paros waren, gingen we altijd even koffiedrinken bij haar. Tot dan toe hadden we echter nog niet in haar hotel gelogeerd. In juni 2022 zei Jacques tegen Angelique: “Jij zit ook altijd vol.” Waarop Angelique antwoordde: “In september heb ik nog wat vrij.” Zo gezegd, zo gedaan. In september verbleven we bij Onira. In één woord: GEWELDIG!


Angelique en ik waren inmiddels bevriend op Facebook. Halverwege 2022 vroeg Angelique: “Dat leuke krukje van stropdassen, kun je dat niet meenemen? Dat past wel in Onira.” En tijdens onze vakantie in september vroeg ze: “Kun je aan het begin van het volgende seizoen niet langskomen op Paros om samen met mij Onira op te starten en de kamers een upgrade te geven?”


Zo gebeurde het dat ik op 29 maart 2023, bepakt en bezakt met 60 kg bagage – waaronder mijn naaimachine, lockmachine, stof, garens, scharen en spelden – in mijn eentje naar Paros vertrok. Grappig genoeg had ik nauwelijks plek voor mijn eigen kleding en kocht ik bij een Chinees winkeltje t-shirts, joggingbroeken, sokken en ondergoed. Maar dat maakte niet uit, het zou hoe dan ook een geweldig avontuur worden!


Naast het stofferen van een slaapbank en het maken van kussens en hotelspreien, heb ik nog veel andere leuke dingen gedaan. Angelique had een aantal oude bedden vervangen door nieuwe boxsprings en vroeg of ik van een oud bed een bankje kon maken, wat haar een leuk idee leek. “Ja, die ga ik maken.” Van het één kwam het ander. De bladen van de tafeltjes bij het zwembad waren versleten en moesten vervangen worden. Ik stelde voor: “Dat kunnen we wel met die oude bedplanken doen.” Angelique vond het een goed idee. Dus maakte ik een blad voor een grote tafel en een hele rits bladen voor de tafeltjes bij het zwembad.


Maar ook heb ik veel dingen gerepareerd, zoals de stoelen en de parasols bij het zwembad. Heerlijk om zo’n creatief brein te hebben; ik vind altijd wel een oplossing.


In totaal ben ik 3,5 week op Paros geweest. De laatste vijf dagen kwam Jacques ook om mij op te halen, en samen hebben we nog een beetje vakantie gevierd.


Het was een fantastische ervaring. Angelique, heel erg bedankt voor deze leuke klus! X